top of page
3D Pink Flower

Over Hammam & Beautysalon Lina

Wat is een 'Hammam'?

Een hammam is een oosters reinigingsritueel dat uit verschillende handelingen bestaat. Hammam Lina beschikt over een traditioneel oosters badhuis inclusief stoombad. Hier kunt u zelf ondervinden hoe ontspannend en verwarmend dit oosterse badritueel is. U kunt zelf bepalen hoe uitgebreid u welke behandelingen u wilt hebben. Wij zullen de verschillende stappen even met u doornemen.

Verwelkoming

U wordt door onze gastvrouw uitgenodigd om plaats te nemen in de rustruimte alwaar u wordt getrakteerd op een kopje koffie of (munt)thee. U wordt vervolgens naar de kleedruimte gebracht, waar u zich omkleed in uw badkleding en waar u uw kleding en eigendommen in een locker kunt opbergen. Badkleding, handdoeken en slippers zijn in onze hammam ook te huur. Na het omkleden wordt u begeleid naar het Stoombad.

Stoombad

U neemt plaats in het stoombad, waar u ontspannen zit tot u gaat zweten. Door het zweten gaan de poriën open staan, waardoor vuil en talg makkelijker te verwijderen zijn. Vervolgens gaat u op een verwarmde stenen tafel liggen. Nu begint de eerste fase van het badritueel.

Kese (scrubben) en Kopuk (inzepen)

Onze masseuse scrubt eerst uw achterkant met een speciale scrubhandschoen (Kese) en vervolgens de voorkant. Hierdoor worden de dode huidcellen verwijderd en wordt tevens de bloedsomloop geactiveerd. Vervolgens wordt u afgespoeld en begint het zeepritueel. De olijfoliezeep wordt in een speciale zeepzak gedaan. In combinatie met water ontstaan er zeepvlokken die met de zeepzak over uw lichaam wordt verdeeld. Vervolgens wordt de zeep licht in gemasseerd met de handen. Deze zeepmassage is zeer ontspannend en reinigt de huid. 

Reinigen

Na de zeepmassage wordt u lichaam met warm water gereinigd. Het zeep wordt weggespoeld met warm water uit een koperen schaaltje.

Oliemassage

Bij deze ontspanningsmassage komt lichaam en geest tot rust. De olie wordt door de gereinigde huid goed opgenomen en gevoed. In onze hammam wordt er veel gebruik gemaakt van arganolie. Deze olie, die wordt gewonnen uit de zaden van de argan boom uit Noord-Afrika, heeft een verjongende werking op de huid. U kunt natuurlijk ook altijd kiezen uit een van de andere oliën. 

Rasul

In de stoomcabine smeert u zichzelf in met een ontspannende en reinigend klei (Rasul). Rasul heeft een reinigende en pelende werking en is heerlijk ontspannend. Door het inwrijven van uw huid wordt deze ontdaan van het vuil diep uit de poriën en wordt, door de aangename warmte en hoge luchtvochtigheid in het stoombad, de werkzame stoffen uit de klei in uw huid opgenomen. Na dit rasul ritueel verlaat u het stoombad en spoelt u uw lichaam af onder een warme douche. Uw huid voelt na dit oosterse hammam ritueel heerlijk jong en zacht aan. 

Rustruimte

Na dit heerlijke hammam ritueel kunt u in onze rustruimte nog even nagenieten van een lekker glaasje (munt)thee of koffie met versnapering.

Alle aandacht voor jou!

Heerlijke behandeling, zeer professioneel en liefdevol volbracht!

Ingrid

Maart, 2018

Heerlijk genoten van hammam arrangement! Helemaal ontspannen en voldaan...dit gaan we vaker doen!!

Hanneke

Augustus, 2014

Was geweldig! Me nog nooit zo ontspannen gevoeld, bedankt! Kom zeker weer.

Lisa

Augustus, 2016

Super! Heerlijke ontspanning, behandeling is professioneel, zeer vakkundig en persoonlijk. Kleinschalig, geen mensenmassa's: helemaal prima. Aanrader!

Inge

Mei, 2015

Echt 'n aanrader! Trots om dit om de hoek te hebben! 🙂

Wendy

Oktober, 2016

Please reload

bottom of page